Tuesday, October 30, 2012

Bersua kembali...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..setelah lame bercuti,cik Rossa nak menulis kembali dan bertemu semula rakan-rakan blogger sedia ada.Terima kasih kepada kengkawan yang sentiasa menyokong cik Rossa selama ni sehingga terhasilnya Beautifulrossalinda ini.Tetapi untuk entry-entry yg baru dan fresh,masih boleh melawat cik Rossa di blog yang satu lagi tu iaitu di wordpress.com.Papepun cik Rossa nak ucapkan Selamat hari raya Aidiladha buat kengkawan semua.Setelah kembali bertugas ni,diri pun rase fresh dan bertenaga.Maklumlah sejak balik dari kampung dan berjumpa sanak saudara,kerinduan terhadap mereka dapat diubati semula.


Aktiviti bakar membakar satay dan ayam sempena Hari Raya.Pic.ni sempat diambil masa di rumah keluarga kakak Ipar i oll's kat Bandar Pusat Jengka.Meriah sekali dan ketika ini juga untuk menyambut ulangtahun Imran iaitu setahun.Selamat Hari Lahir Imran...

Thursday, October 18, 2012

Move to...

Assalamualaikum...

Makin hari makin sepi blog ni sbbnye tuan tanah dah ade blog baru...kpd kengkawan yg masih mengingati cik Rossa,bolehlah masuk ke link  http://www.beautifulrossalinda.wordpress.com.Disebabkan oleh faktor-faktor yg menjurus ke arah kesenduan dan kekangan kerja,cik rossa terpaksa slowkan blog ni dan membuka blog baru.Insyaallah klu ade mase,akan diupdate blog ini lagi.Harap bersabar dan sedia menunggu...

Monday, October 1, 2012

Sendu yang teramat rindu...

Assalamualaikum...

I 'm back....begitu lame tak menulis blog,akhirnye cik Rossa nak publish jugak entry2 yg dah bersawang di benak hatiku ini.Mane taknye,blog semua telah di MAMPU kan oleh person incharge yg tah sape2 menggatal tangan depa tu.Ade mak kesah!Lagipun mak jenab rindu nak menulis maklumlah di balik kesenduan ini terselit kerinduan kat kengkawan blogger.oh...pilunye...Meh kita layan lirik ni....



Sendu Di HatiMu Rindu Di JiwaKu Lyrics

by Arrow
Takdir yang menentukan
Pertemuan yang tak disangka
Takdir jua yang menentukan perpisahan
Di talian cinta ini
Terjalin ikatan mesra
Walau hanya seketika
Bagiku sungguh bermakna
Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hatiku ini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu di hati
(Korus)
Setiap malam
Kutunggu panggilanmu
[ Sendu Di HatiMu Rindu Di JiwaKu lyrics found on http://lyrics.my ]
Resah hatiku menanti
Walaupun sehari takku dengar suaramu
Hati rindu...
Kuterasa dunia ini bagai terhenti
Aku tahu kau rindukan aku
Belaian kasih mesra untukmu
Tak sempat lagi kita bersua bermesra
Engkau telah pergi jauh
Terlerai genggaman mawar dari tanganku
Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hati kuini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu dihati
Masih sendukah aku selepas ini....Oh tidak mungkin...Nantikan episod seterusnya.