Monday, September 24, 2012

Senaman ringan di pejabat

Salam dan selamat pagi kengkawan yg dikasihi....

Selamat bekerja untuk yg sedang bekerja juga...hari2 kerja juga..bosan kan?Tapi itulah fitrah dan ibadah sebenarnye.Tak koje takdele ongkosnye.Yang macam i oll's and the gang ni keje kitorg lebih kepada customer service atau panggilan manjenye PKP.Ape itu PKP?Sendiri carilah ye.he2..By the way,koje kitorg ni banyak duduk dan kadang2 rase letih sesangat.Almaklumle..hari2 duk tengok komputer.Mate pun dah nak naik juling ngadapnye.Body pun lame2 jadi tk sihat dan asyik malas je kan.Make berlakunye konflik berat badan di situ.Based from true story...Untuk itu,kite cube cari resolusi utk naikkan semula kecergasan we oll's ni.Jalan terbaik ialah senaman..Banyak sebenarnye kaedah senaman yg boleh dipraktikkan.Antaranye...





Ini semua boleh dilakukan di pejabat sambil tgk komputer.Semoga tips2 ini dapat memberikan inspirasi dan motivasi kepada kalian untuk merancang aktiviti senaman mulai sekarang.Bersenamlah untuk kesihatan..


Do not lazy-lazy....janji happy..kihkihkih..


Sumber dari  :  Melayu kini.net

Tuesday, September 18, 2012

Nusajaya dan Legoland

Assalamualaikum...Bulan Syawal pun dah melabuhkan tirainya..maka open house telah ditutup secara rasmi dan hanya pintu rumah saje yg masih terbuka.So entry tentang raye2 pun dah habis and kembali ke asalnye.
Kali ni nak citer pasal Negeri Johor pulak.Ape yg best kat Johor yek.Baru2 ni kan ade pelancaran tentang pembukaan Legoland.Ape itu Legoland?Legoland ialah Taman tema yang mane terdapatnye permainan2 dari pelbagai bentuk.Ala..yg macam dlm tv tu.Budak2 mesti suke...Kira yg pertama di Asia dan keenam di dunia..Tempat ni terletak di Iskandar Malaysia,Nusajaya...



Pintu masuk Legoland.


Yang ni map nak ke sana.Kalau duduk kat Johor lagi senang nak pergi.Jalan kaki pun bole...


Harga tiket rm140 tapi ade promosi utk certain2 time.


Antara game yang terdapat di dalam Legoland.Nampak best jugak.Rasenye mak karbo memang tak sabar nak pergi kat tmpat ni.


Pergh,roller coaster kat belakang tu macam mengalu-alukan kedatangan we oll's ni.Janji mak karbo tk terstuck kat atas tu.Ouch..tak sanggup rasenye nak masuk front page.he2...


Okla u oll's..maybe one day we oll's akan smpai jugak kat sini.Welcome to Legoland!


Sumber dari: ezanykun







Tuesday, September 11, 2012

Kelab Tasik....

Minggu yg lalu,cik Rossa and the gang telah berkesempatan utk menghadiri majlis bersama rakan2.Majlis ape tu tk pyhla cik rossa bagitau kat sini..secret and confidential gitu...hanye mak jenab je yg tahu.he2...ok la u oll's...cik rossa telah pergi ke kelab tasik Putrajaya.Mak sesaje je nak ngedate pic.mak ni..kire kenangan terindah gitu...

Tada....mak jenab a.k.a cik Rossa in da house...


Pintu masuk ke Kelab Tasik...


Suasana di dlm...Menu stail buffet..


Sungguh nyaman sekali suasana di luar kelab.Rase mcm  tgh naik kapal layar gitu..


Ade lemang ngan nasi impit bersama rendang daging..mm..dap..dapp..


Chinese stail menu..ikan masam manis,siew fatt choy,daging black pepper..


Dessert ade sirap with laici and jelly.yummy...cheese cake and watermelon...


With the shomel twins and another friend....comel tak we oll's...


Ouch..mak jenab a.k.a. cik rossa bawa balik hamper...but dah dreams nak dpt DSLR..dapatkah?he2...Papepun cik Rossa happy sgt sbb dpt jumpe kwn2 cik Rossa...Next time we can hangout together-gether again.babai...






Monday, September 10, 2012

Majlis Perkahwinan Kak Suri..


Salam kerinduan utk kengkawan dan mak2 yg dikasihi..Kita masih lagi di bulan Syawal..open house pun masih bnyak lagi,tp yg mane sempat je cik Rossa terjah.Rasenye mak jenab dah melabuhkan tirai utk menerjah retis.Maklumle retis2 semua tgh beraye.So semalam ade majlis perkahwinan my friend yg berlangsung di Dewan Serbaguna kat Presint 9 iaitu Kak Suri dan pasangannye Fadhil.Tema warna pasangan ialah purple kaler..



Ketibaan pengantin pada pukul 1.30 petang.Diarak dengan paluan kompang.


Pink kaler adik2 yg main kompang ni..


Pencak silat dipersembahkan di hadapan pengantin.


Di atas pelamin yg kaler purple...cantik sgt...


Renjis2 dipilis..tepung tawar kpd pengantin..Janji mak dpt bunga telur.


Acara menyuap kek..sweet..sgt...ouch..


Selepas majlis makan beradap.


Menu ialah nasi beriani ngan ayam masak merah,sotong sambal dan rendang daging serta masak lemak nenas dan ikan masin.rase nk tmbah lagi..Dibawakan khas oleh Nurul Izzah katering di subang.(Promote nampaknye)....


Bergambar bersama pengantin..ouch..mak pun tetibe pakai purple kaler juge..cam tau2 je..Cam belah keluarge k.suri pulak..he2..Geng2 seopis pun dtg...Meriah sgt...Papepun nak ucap..



Selamat Pengantin Baru buat K.Suri dan Fadhil...Semoge berbahagia ke akhir hayat...











Wednesday, September 5, 2012

Open House...


Salam dan selamat pagi kengkawan blogger...
Hari ni dah masuk hari ke 18 di bulan Syawal.Alhamdulillah..kita masih lagi diberi kesempatan untuk sama-sama merasai suasana hari yang mulia ini.Untuk yang masih beraya ni,banyak Open house diadakan.Semalam Open house di kementerian kami.Ramai yang datang dan antara yang memeriahkan suasana adalah para artis yang cun melecun ni.



Nabil dan zetty tengah mengacarakan majlis.Riuh rendah suasana majlis dgn lawak bg bil ni.


Lu pikirla sendiri...Assalamualaikum..he2..Tagline bg bil..tak menahan mak dibuatnye..


Majlis makan-makan..


Antara juadah yg disediakan..ade mee kari,laksa,soto,kambing golek pun ade.Kenyang kitorang dibuatnye...alhamdulillah.


Antara artis yang membuat persembahan.


Sempat jugak cik Rossa dan geng2 kwn pejabat ambil gambar dgn retis untuk kenang-kenangan...


Ha..kau ade...he2...sape yek name retis ni.Selalu berlakon drama.


With abg Zed Zaidi...Terserempak kat laluan nak masuk,tetibe die ade.Ape lagi kitorg pun gigih nk bergambar sekali.Terime kasih abg zed...