Tuesday, September 18, 2012

Nusajaya dan Legoland

Assalamualaikum...Bulan Syawal pun dah melabuhkan tirainya..maka open house telah ditutup secara rasmi dan hanya pintu rumah saje yg masih terbuka.So entry tentang raye2 pun dah habis and kembali ke asalnye.
Kali ni nak citer pasal Negeri Johor pulak.Ape yg best kat Johor yek.Baru2 ni kan ade pelancaran tentang pembukaan Legoland.Ape itu Legoland?Legoland ialah Taman tema yang mane terdapatnye permainan2 dari pelbagai bentuk.Ala..yg macam dlm tv tu.Budak2 mesti suke...Kira yg pertama di Asia dan keenam di dunia..Tempat ni terletak di Iskandar Malaysia,Nusajaya...



Pintu masuk Legoland.


Yang ni map nak ke sana.Kalau duduk kat Johor lagi senang nak pergi.Jalan kaki pun bole...


Harga tiket rm140 tapi ade promosi utk certain2 time.


Antara game yang terdapat di dalam Legoland.Nampak best jugak.Rasenye mak karbo memang tak sabar nak pergi kat tmpat ni.


Pergh,roller coaster kat belakang tu macam mengalu-alukan kedatangan we oll's ni.Janji mak karbo tk terstuck kat atas tu.Ouch..tak sanggup rasenye nak masuk front page.he2...


Okla u oll's..maybe one day we oll's akan smpai jugak kat sini.Welcome to Legoland!


Sumber dari: ezanykun







6 comments:

  1. hik3...ni yang anak2 mak menggelupur nak pergi nih..rege tiket dah macam masuk USS studio dah..dahla terang-terangan stated in SG dollar...baik buat kat SG jer kan? for singaporean, congrates! ungtunglaaa uols semua..earned in sing dollar then spent money in our country with ringgit malaysia..huhhhh mak jealous ni..speaking of that, what will happen with a big family? they will not be able to afford the tickets costing...cik rossa, sementara uols masih single and free to go anywhere nih, better uols terjah hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. legoland....very the nak lego mak punya duit...selamat bergigihan nak ke sana

      Delete
    2. Sis art.: Ye kan sis,very pricey u know..if ade 10 org anak plus pa and ma,spend much more money.I oll's yg single ni pun rase 140 tu better i spend for karbo.ouch..

      Delete
    3. Mrs.green: Memang gigih beno mak jenab nak pegi ni tapi...bnyak mak jenab nak guna dgn 140 tu.maybe one day..hopefully..

      Delete
    4. kenapa kah word karbo ada di mana2?

      Delete
    5. Selagi mak2 tk krs,selagi tu ade di mane2...hwa..nmpknye kite kene lost our karbo...

      Delete