Tuesday, October 30, 2012

Bersua kembali...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..setelah lame bercuti,cik Rossa nak menulis kembali dan bertemu semula rakan-rakan blogger sedia ada.Terima kasih kepada kengkawan yang sentiasa menyokong cik Rossa selama ni sehingga terhasilnya Beautifulrossalinda ini.Tetapi untuk entry-entry yg baru dan fresh,masih boleh melawat cik Rossa di blog yang satu lagi tu iaitu di wordpress.com.Papepun cik Rossa nak ucapkan Selamat hari raya Aidiladha buat kengkawan semua.Setelah kembali bertugas ni,diri pun rase fresh dan bertenaga.Maklumlah sejak balik dari kampung dan berjumpa sanak saudara,kerinduan terhadap mereka dapat diubati semula.


Aktiviti bakar membakar satay dan ayam sempena Hari Raya.Pic.ni sempat diambil masa di rumah keluarga kakak Ipar i oll's kat Bandar Pusat Jengka.Meriah sekali dan ketika ini juga untuk menyambut ulangtahun Imran iaitu setahun.Selamat Hari Lahir Imran...

23 comments:

  1. Selamy kembali cik rossa yang teramat dirindui..wahhhh gitu! ade yang fresh dan gedevas di wordpress,manakala yang tenggelam timbul di sini kih3...curlast sgt cik rossa! sedapnyer bako sate, teringat umah iols kat kmpung, asal raye je wajib ade sate, ansi dagang dan ansi minyak perghhh, maklumle raya aji biasanye iols raya belah in law..so uols ke jengka lah ye, syoknyer lagi ngumpul rame2..iolsnyer blog masih kekal sendu sesendunya, jika uols rindukan sis, jgnla segan2 ke rumah baru sis tuh..terubat rindu sis pd mak jenab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selmat uols, typo error diman2 saje, syuh3

      Delete
    2. tak menyabo nak menaip ke ape ni?? typo sana sini nih....hikhikhik hambo tumpang lalu....

      Delete
    3. hik3, sebuk jer taw...biarlah iols teruja kekdahnyer, rindu ditinggalkan cik rossa a.k.a mak jenab terulung ... will u excuse me, I'm enjoying my pineapple and honey dew right now..pergh merecik tetesan jus buahan ini...soryyy uols kah3

      Delete
    4. owh cik rossa, where have u been? calling for you cik rossa..we all waiting for the satay..

      Delete
    5. Ouch...Mekaceh kengkawan sudi dtg ke rumah mak jenab ni yg kejap ade kejap tkde ni.hehhe...I oll's akan sentiasa mengunjungi rumah baru sis.walau bukan hari raya.Rumah i oll's ni,tuan rumahnye kengkadang pegi jalan2 kat rumah baru tu.Sesudilah kirenye ke rumah i oll's yg satu lagi tu juge.hehehe...

      Delete
    6. hik3..opcosler iols membontoti kemana aja uols menyenah....iols dah sedia untuk berkuntum di laman rumah uols nih! maklumle kawan2 iols semua nih kaya2 belaka, ade 2 umah gitu, satu banglo, satu semi D, pengsannnnnn...iols dpat pekena kopi, lempeng kelapa sambil duk sembang2, verangan2 di verandah pun dah cukuppppp...

      Delete
    7. alaaaa cepat bangun balikkkkk! banyak lagi yang perlu weols senahkan nih...

      Delete
    8. Jgn pengsan2 dulu u oll's..mak jenab nak komen ni...hehehe..mak jenab ade resort satu lagi tu.So,klu nak dtg bercuti-cuti leh le dtg lepok2.Nak berkuntum kuntuman pun bole...kesenahan gitu..

      Delete
    9. kalau uolls berjaya memaintainkan 2 rumah, maka iolss tabik spring toin toin toin...

      alkisah blogspot di unblock setakat ni, maka iolls nak bukak tawaran kot2 ada sesiapa nak tolong maintain umah Tekanan perasaan iolls tuh...

      Delete
    10. terkulatlenjo iols disini, terdampargeleman iols disenahkan uols...parahhhhhhh2..tapi kan kalu uols berjaya meng"upkan umah2 uols tuh seiring dna sejalan setiap hari, memang iols kagumberdirilah!

      Delete
    11. iolls macam tak kuasa nak up 2 rumah...bagai diri ini disenahkan oleh dunia blog...oh tidak

      Delete
    12. Berjayakah geng2 mek jing mengekalkn 2 buah rumah?Kita nantikan alkisah seterusnye...

      Delete
  2. wow selamat kembali bertugas....

    wow(wow lagi??) ada sesi bako membako!

    Caras satay willy weh hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe...selamat kembali juga mrs.green...klu boleh nak jugak caras satay willy tp tercaras satay mak jenab.Maklumle yg membakonye chef2 jemputan mak jenab.hehehe...

      Delete
    2. time2 raya pun nak fefeeling program masterchef dengan chef jemputan bagai...dasat wo

      Delete
    3. Well mrs.green...masterchep yg tk berapa nak master gitu...hehehe..

      Delete
    4. sampai hati uols tak tinggal sikit pun utk iolls...satay oh satay

      Delete
    5. Ahaha...sorryla u oll's..satay itu telah termasuk ke dlm perut mak jenab dgn jayanye...satay willy pengubat duka di kala tiada...

      Delete
  3. Melihat persediaan pun tahu mesti ramai yg nak dijamu. Happy birthday utk Imran. Untunglah sebab diraikan ketika Hari Raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kaceh kak...Imran klu ramai geng2 die memang tk hengat kitorang dah.Asyik nak main ngan kwn die aje.Hehehe...

      Delete
  4. salam sejahtera

    Terimakasih kerana ke blog mama.hehe mama tak boleh masuk utk sign in tu...insyaallah lain kali kot.

    ReplyDelete