Tuesday, August 28, 2012

Memori Hari Raya...


Assalamualaikum...

Bersua kembali kita setelah seminggu bercuti hari Raya di Kampung halamanku.Rase seronok beraya pun tk habis lagi..sekarang kenelah kembali bertugas seperti biasa.Kepada yang nak buat open house tu jgn dilupe kite di sini.hehehe..Mase raye hari tu sempatlah cik Rossa mengambil gambar keluarga untuk tatapan di masa  rindu..


Inilah kg halaman Cik Rossa kat N.Sembilan.Time ni semua org dah balik ke bando nak bekerja semula.Tinggallah Cik Rossa ngan mak dan ayah.


Mak,Cik Rossa tgh duduk di pangkin sementara nak tunggu ayah i oll's pergi ke bando.Time ni sempatla menempek foto untuk kenang-kenangan.Mesti mak i oll's tgh ckp dlm hati "wah..glamour jgk aku hari ni,anak aku ni ambik gambar nk masuk majalah agaknye"kihkihkih..ampun mak..anaknye masukkan gmbar ni kat dlm blog je.Janji mak tetap glamour gitu..hehehe...


Gambar mase hari raya pertama.Lepas bersalam-salaman,kitorg pun ambil gambar ni.Yang ni i oll's yg ambilkan.Yang belakang sekali tu abang  ngan kakak ipar dan yang depan sekali ayah,mak dan yang montel tu imran.Tengok ape tu imran?hehehe....


Yang sebelah kiri tula i oll's...tudung i oll's tu same pulak ngan warna langsir rumah i oll's.kakaka...


Sedara mara belah mak yg dtg berkunjung ke rumah raya ke 2.Sempat diambil gambarnye untuk kenang-kenangan.Imran duk tengok kipas kat atas tu je...hehhe..


Yang ni gambar Imran tengah merangkak.heheh...cepat imran..auntie nak pegi jalan..


Mase untuk pulang...nmpaknye rumah kembali sunyi semula.

Semoge bersua kembali pada hari raya akan datang...eratkan jalinan di hari raya ini agar kukuh tali silaturrahim antara keluarga.




SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN









2 comments:

  1. Wahhh rumah baru...sebagai petanda bersedia untuk segla jaamuan dan majlis kenduri yang bakal berlangsung..ouch..mak tolong aminkan jer dan tak sabar nak welcoming uols! tahniah to cik rossa dad and mum, terkenal sudah!glamour mak cik rossa..kelasssss makcik..wah inilah dia si tembam yang hangat diperkatakan tu..permata hati atu nenek tuh..buah haati makcik dia tu..beruntung imram tau..port pokok dgn mejaa santai dpn umah tu samalah pulak dgn umah kampung iols kih3...nostalgia bangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih....rumah i oll's sentiasa terbuka utk kwn yg nak dtg...ouch..silalah dtg ye.he2...si tembam ni klu dpt,rase nak cubit2 pipi die yg gebu ni..ish..geramnye.he2..sib baikle pokok jambunye tak mengeluarkn buah,klu tak i oll's la yg perabihkan buah tu smbil lepak kat kerusi kayu tu.he2..

      Delete