Wednesday, August 8, 2012

Fesyen Raye Tahun Ni..

Salam...

Bersua kembali di laman cik Rossa ini...dah lame rasenye tak mengupdate entry di bulan ramadhan ni.Maklumle tuan empunye blog mengalami cirit birit minggu lepas.Tersalah makan aka melahap gamaknye...Tu le disebabkan kupang sampai tak hengat dunia makan,jawabnye 3 hari duk kat rumah.Moral of the storymory..beringat orang kanan sebelum makan.Em..benda dah nak kene kan ape nak buat.Tapi nak speku gak yang mak ngan ayah i oll's tak pulak kene walaupun diorang ade makan.Maybe perut diorang tahan dari segala anasir2 jahat agaknye.he2..ampun..Okla..janji i oll's dah kembali pulih seperti nan hado ni..alhamdulillah sgt...Lagi seminggu lebih je lagi nak raye ni,korang dah ade baju raye lum?Kalau kat shopping complex  atau kat mane2 kedai dah berlambak baju raye diorang jual.Kalau tak sempat nak buat atau mak korang jahit baju orang lain dulu yang mane baju raye korang siap time nak jalan raye tu leh le beli je yg dah siap.Kalau nak yang berfesyen pun ade.Meh i oll's speku baju raye fesyen untuk tahun ni...


Dari butik Rizalman.Sekarang fesyen baju raye ni dah dijual di Tesco.Leh le klau nak try...



Fesyen dari Hatta Dolmat dan digayakan oleh Tasah Shila u oll's...kelass sgt...Sure menjejes tgk bile mak2 pakai ni.


Fesyen dari Jovian Mandagie...Warna2 yang sesuai untuk anak muda dan mak2 muda pun leh pakai di pagi raye.Simple and stylista...



Kalau nak fesyen yang ade ikat reben kat pinggang pun ade..Boleh masuk laman web yang tertera di situ.Macam2 warna ade..



Sekarang dah popular ngan trend jubah.Pelbagai fesyen jubah yang ade sekarang.Ade kelainan di pagi raye...



Ini pula blouse dengan palazo..Sesuai untuk jalan2 santai atau di rumah.



Warna biru ngan bling2 kat jubah ni sgt gorjes di pakai di pagi raye...ada bran?

Kalau dah dapat yang berkenan,bolehle di pakai di hari raye ini...Bertambah meriah dengan fesyen2 glamour  gitu..Semoge meriah raye korang tahun ni..





Kita bakal meninggalkan Ramadhan yang mulia ini tapi tetap merindukannye.... Salam Ramadhan..













21 comments:

  1. wahhh byknye pilihan dihati, bj rye sis yang mner satu tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rase2 yang mane yek cik shomel?kalau cik rossa pakai yg biru tu..wa..caras retis gamaknye..

      Delete
    2. alamak, uols bukan setakat retis, mak pun leleh nengoknyer..aduhhhhh sambil ketuk kepala lutut dengan ceton(cawan plastik)

      Delete
  2. hikhikhik..aduh rossa dari mula sampai ke sudah eden mengilai..waduh3..banyak seklai ya patternyer..aperrr?mak2 kalo bisa pakai itu baju2 pasti melolong si tasah dan geng2 pasan retis top tuh! takpelah mak dah sedia maklum..bran tu ader, tapi napsu tu sudah lariii, mana pigi tak tahu! kalu ade yang loose2,yang berat2, yang terletak, design yang tak serabut tapi glamour, orang ganu kate less is more kah3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...kalau u oll's pakai baju2 ni,conpom meleleh jiran2 yg dtg.si tasah terus autograph u oll's..he2..

      Delete
    2. wkakaka..autograph uols! jangan sign buku 555 sudah ahaha...alaah letih mak tau nak kene attend theyols dengan lelehan tuh! lap guna kain saproh ke uols?takpun cover kanopi!

      Delete
  3. eh eh yang mana agaknye pesen baju raya cik rossa kan....agaknya cik rossa nak yang ada ikat reben tu...very the gugurl!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waduh3 itu pesen kalo cik rossa pake, gedebas pun kalah! iols rasa titik bang harnaz nengoknyer!jenuh nak lap nanti! abes tisu tau!

      Delete
    2. typo error..sharnaz u! gedegang!

      Delete
    3. Yang reben tu?ouch..takut tak leh nak ikat lepas lahap ketupat nanti .hahaha...bang sharnaaz?ouch..harap2 die dtgle rumah i oll's tahun ni.Kalau bukan sharnaaz,abg zul pun jadilah..heheh..

      Delete
    4. ahahaha..sorry uols, iols tak dpat nak control perut iols yang kekejangan neh!takper uols kalu tak muat, iols tolong tambahkan @ sambungkan gune kain good morning towel tuh!

      Delete
    5. sebelum tu uols kene bertekun than napassss...tahan lagi..lepassssss bruttttttt putus lagi ker?ahaha

      Delete
    6. Kakaka...lari pulok pesen baju i oll's nanti pakai kain good morning.hehehe..

      Delete
    7. cik rossa makan ketupat ape?yg saiz besar or mini?kalau besar semua tu mmg tak leh nak ikat reben le...alahai yg mini pun same kalau kuantiti menyamai kebesaran yg besar.

      sharnaz belakon jd jahat la dlm drama tu...kita panggil abang zul jelah...maintain handsome tu...auchhhh

      Delete
    8. kebesaran yang besarrrrrrr???? menarik tau!

      Delete
    9. Alamak...saiz sedang2 gitu.ala..karbo yek..tkpe leh ikat ngan reben langsir.hahaha...abg zul ok sgt...he2..

      Delete
  4. kalo puas dah guna reben langsir, boleh cuba guna dawai langsir yang dulu2 tuh..baru ader effect rock ganas..nak warne biru jugak boleh, guna wayar kabel internet yg warne biru tu, mesti outstanding!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuiyo...nanti mak terkena renjatan lak mase nak nyanyi lagu raye dek pakai kabel ternet..hahaha..janji rock lepas tu.Pergh..sume jiran mak dtg sain autograph.

      Delete
    2. ahaha....aduyaiii...kene karen plak yer? hmmm nak aksi effect rambut extra volume gitu! tak yak kene wak digital perm dah!

      Delete