Tuesday, August 14, 2012

Selamat Hari Raye...

Assalamualaikum...

Tinggal lagi 4 hari nak raye...Cik Rossa akan mula bercuti pada 17 haribulan ni iaitu hari Jumaat untuk pulang ke kampung.So,untuk entry ni khas sempena hari raye yang bakal menjelang tibe di mane ramai kengkawan yang akan pulang ke kampung tak lame lagi.Blog ini pun akan bercuti seperti tuan nye juge sepanjang hari raye ni.Adakah persiapan raye korang dah settle?Baju raye,kuih raye dan yang penting duit raye...kuang..kuang..kuang...isi dlm sampul tu berape le agaknye.Maklumle duit baru,syg nak bagi kat org.hehehe...Kire sedekah je ngan anak2 kecil.Walaupun tk seberape banyaknye tapi sampul yang menarik pun dah cukup.hehehe...





Biskut raye ade?Katenye nak buat mase awal bulan puase hari tu..Last2 beli je le.Maklumla bulan2 puase ni rase tak larat la pulak.hehehe..alasan ke ape tu.Papepun walaupun beli tapi janji rasenye kebabom...Tapi..kalau asyik membeli je,nanti ramai pulak yang kks terlebih kksnye dgn kite.hwa...apakah?Hanya mak2 karbo yg ade jwpannye...


Ilustrasi dari gmbar sebenar.not copy2.

Langsir raye dah pasang?Selalunye malam raye dah sibuk2 kitorang memasangnye.Gigih le tukar  klu tak dekat 5 tahun warna yg sama je le.Janji raye...hahhaa...


Oh ye...Cik Rossa pun nak bagi pesanan penaja untuk adik2,abg2 or mak2 karbo supaya jgn main mercun..kakaka...ape?mak karbo main mercun?dahsat..dahsat...bertambah sirna raye tu...hahhaa...Nanti tak sempat nak makan rondang.jwbnye makan kat spital je...




Janji raye dpt makan lomang,ketupat dan selainnye.



Selamat balik kg untuk kengkawan yg nak balik.Don't Drink and Drive...maklumle bulan pose...Biar lambat asal balik kg..hwa..hwa..


Akhir kate salam Aidilfitri untuk sahabat2 blog yang sudi menjengah blog i oll's ni...Ampun dan maaf dipinta sekira ade salah tutur bicara sepanjang cik rossa berblogging...Semoga lebaran ini menjanjikan kebahagian dan keceriaan di samping org tersayang..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin...




















6 comments:

  1. ewah ewah cik rossa pun dah buat entry nak raya, nak minta maaf jugak tau...kosong2 ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...same juge..kosong..kosong..miss gie..Minggu ni je terajin nak update.Hati pun dah ke laut,kt kg gamaknye..

      Delete
    2. ke laut ea kak, hehe.. tp mood nk rye xmau kelaut jgk tau, xbes la rye nnt, hehehe..apepon nk mintak maaf byk2, klu ade salah dan silap ea...tegurau dan terlebih mengusik moof dimaafii.. :)

      Delete
    3. Same juge cik shomel...bermaafan di hari raye..tulus ikhlas dari hati cik Rossa..

      Delete
    4. ouch..cik rossa kembali beraksi..kak,part mak karbo main mercuk tu tak menhanlah..kiter main bunge api je geli2 layankan anak2 kan, mak menumpang populariti sekali kih3..kita pun nk mtk maaf juga dlam seharian duk gurau, terlepas mana2 yang tak patut, terlanggor karbo uols tu dan sebagainya..kita balik dulu kak, esok akak menyusul yer..selmat berhari raya kak..sayang ahkak hik3..

      Delete
    5. Ouch..I oll's nak joinle main bunge api ngan si kecik tu ngan si tembam.mesti meriah raye ni.hehehe...Kite pun same..kosong2 yek..Selamat balik kg u oll's..jgn lupe,pandu cermat asal blk kg..he2..selamat hari raye..sayang u oll's juge..:)

      Delete