Wednesday, March 20, 2013

Tamat Sudah Lesen JPJ Ku..

Assalamualaikum buat teman semua...

Dah cukup 2 tahun rupenye...pejam celik pejam celik tengok-tengok lesen dah mati.Berakhirnye lesen P or kate lainnye (PROFESSIONAL)hahhaa...So teringat nak pegi JPJ kat Putrajaya ni.Telefon tanye diorg kate takde untuk renew lesen.Kene pergi kat tmpat lain.Kalau hari biase malas lak nak pegi.So hari Sabtu Ahad jelah yg free.
Rupenye ade buka kat Wisma UTC kat PUDU SENTRAL hari sabtu ngan ahad.Huhu..walaupun jauh janji hari minggu.Gigih sangat nak pegi sane kan.Janji leh hidup lesen ni klu tk asyik risau je nak drive.
Wisma UTC?Tak pernah dengar lak.Maybe i oll's sorang je ke yg tak tau.hmm..jom jengok tempat die..



Nilah pintu masuk ke Wisma UTC atau Pusat Transformasi Bandar.Terletak kat aras 2 kat area tmpat parking kete.Kalu tk silap tmpat ni pun baru lagi mase pembukaan Pudu Sentral yg baru ni.


Rupenye kat sini macam2 ado.Hotel,Kedai kain,kedai buku,klinik,kedai rakyat 1 malaysia,gov.office dn lain2 lg.Yg penting karaoke pun ade.sambil tunggu bas leh karok dulu.hihi..


I oll's buat lesen kat pejabat JPJ  ni lah.Yang bestnye hari minggu tk ramai org.Dibuka dari pukul 8 pg-6ptg sabtu ahad.Hari biase pun buka juge tp smpai mlm.Kire senangla jugak sbb segala lesen yg berurusan dengan kerajaan boleh didapati di sini.Ade Imigresen,SPAD,JPN,SSM dan banyak lg.


Dah lepas buat lesen,i oll's merewang ke kedai buku sambil tgk2 buku2 kat situ.


Banyak sangat buku2 yg menarik seperti novel2 dan buku ilmiah yg lain.Harge pun murah berbanding kedai lain sbb i oll's beli kamus kat tmpat lain harge dlm rm 30 lebih.kat sini cume rm 14 ringgit lebih je.Nyesal tk g sini.


Sempat g beli barang kt kedai rakyat.Saje nk tgk dlmnye walaupun kat office sendiri pun ado.





Antara hasil makanan yg telah selamat dibawa pulang.Banyaknye makan kan.Lapo le katekan...OK..next time leh pegi sini lagi klu nak buat lesen time hari minggu.Rajin sangat lah ni kan.hihi..


















8 comments:

  1. Aah kat situ macam2 ada..
    Bukak sampai 10 malam lagi agensi2 kerajaan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a kan,kite pun baru tau ayu.Bagus gak diorg bukak smpai mlm.

      Delete
  2. hi uols...alamak sedapnyer roti itew...wah ader buku terbitan idola iols di situ..kalo uols nak tahu, utc nih antara yg hits among FAQ yg ditanya oleh public di sini kih3...waktu operasi, kat mana lokasi, perkhidmatan ape?etc..iols pun masuk sini baru tahu, ngetop gitu topik utc di sini, byk kan, jpn, imig and so on..more to public service dept...tahniah uols, finally dah bjaya renew ur P..piwit kih3...next will be my turn perhaps..

    ReplyDelete
  3. Hihi...tu le,gebu dan mantop skali.I oll's memang peminat tegar donut sedunia.I oll's baru tau kewujudan UTC tu.Klu tak memang org tanye pun ke laut le jwbnye.Nanti together-gether la mcjing drift ye.hihi...

    ReplyDelete
  4. Sis klu renew lesen gambar bwk sendiri ke ambik kt situ terus ye..

    ReplyDelete
  5. nk renew lesen hari jumaat bukak smp mlm jugak ke

    ReplyDelete