Tuesday, July 24, 2012

Buffet Ramadhan...

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Alhamdulillah...Kini kita dah masuk hari yang keempat bulan Ramadhan tahun ini.Mungkin ada di antara kita tak melepaskan peluang berbuka puasa bersama-sama keluarga dan sahabat handai.Antara tawaran juadah berbuka  yang menjadi fofular adalah Buffet Ramadhan yang sering menjadi pilihan terutamanya warga kota.Macam i oll's yang duk kt Putrajaya ni,klu nak pegi k.l tu rase cam jauh sgt...Sesekali nak try juadah2 berbuka kat sini pulak.Agak2 kat mane yg best yek?Kat sini i oll's tepekkan antara senarai Buffet Ramadhan yang ditawarkan mengikut harga yang berpatutan.So...manela tahu kalau2 tergerak hati nak menjengah dan merasa sajian2 yang terdapat kat sini.Let's sharing2...



Buffet Ramadhan di Equestrian Club Putrajaya....Terletak kat Taman Equestrian Putrajaya.Tempat ni dekat area belakang rumah i oll's je.Tapi klu nak jln kaki tu jenuh gakla.Apakata kita try kat tmpat ni.Kalau nak cuba,i oll's ade sertakan sekali alamatnye kat sini.

Alamat : -
Taman Ekuestrian Putrajaya
Precint 5, 62200 Putrajaya
Wilayah Persekutuan
Tel: 03-88886080
Fax: 03-88888699







Buffet Ramadhan di Hotel Pullman Putrajaya..Tempat ni terletak kat Presint 5 area kementerian pelancongan ngan KPT.Kalau dari rumah i oll's tu dlm beberape minit je leh sampai.Kalau nak try makan sini leh le telefon no.yang tertera kat atas ni untuk pertanyaan.






Yang ni pula Buffet Ramadhan di PICC Putrajaya.(Putrajaya International Convention Center).Tema untuk tahun ni ialah Bazar Ramadhan...Terletak kat Presint 5 juge.Betul2 kat atas bukit.Kalau lalu kat Presint 2 tu sure leh nmpak punye.Kalau kat rumah i oll's pulak terletak kat depan rumah je.he2...Jalan kaki pun boleh tapi...pancit jugakla nak mendaki bukit tu.Hilang segala karbo mak.2 tahun lepas i oll's penah pegi gak sbb dpt jemputan ngan kwn rumah.Time tu kwn dpt harga murah untuk buffet tu so...apalagi kitorg pun pegi dgn semangat menjamu selera yang tk hengat tu.Variety makanan die memang the bestla siap ade bbq lagi.Insyaallah,tahun ni klu ade kelapangan nak jugak pegi...he2...



Buffet Ramadhan di Cruise Tasik Putrajaya....Terletak kat Presint 1 berdekatan Jambatan dan Masjid Putra.Kalau korang nak rase naik Cruise sambil makan2 dan menghirup udara kat Putrajaya ni,leh le try pegi tmpat ni.Sure tak rugi punye...




Ni pula hidangan berbuka dari Restoran Chakri Xpress...Terletak kat Ground Floor Alamanda Shopping Center Presint 1.Untuk reservations,kat atas tu pun ade no.tel.dan alamatnye tertera di bawah ni.
Chakri Xpress Putrajaya



Lot G85, Ground Floor,
Alamanda Shopping Centre,
Jalan Alamanda, Precinct 1,
62000 Putrajaya, MY
Tel : 03-8890 1616
Fax : 03-8890 1717






Dalam islam kita digalakkan untuk sentiasa berbuka dalam keadaan bersederhana.Tidak menjadi masalah jika mahu berbuka di tempat mewah,sekali sekala itu tidak mengapa.Apa yang paling penting,kita makan hendaklah tidak terlalu kenyang kerana ia sedikit sebanyak boleh mengganggu proses ibadat kita untuk seterusnya.Jangan lupa juga untuk menunaikan ibadah solat Maghrib.

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa.




7 comments:

  1. wahhh buffet ramadhan, sis rossa bile nak mengajak n belanje iols hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...(sengih je..)Insyaallah klu ade rejekinye,sis.rossa akan twit atau what's app. kt cik shomel...tk pun silelah berkunjung di teratak cik rossa.Leh le berbuka same..

      Delete
    2. ouucchh hihihi..terharu cikshomel dengarnye...

      Delete
    3. ahahha..layankan ajer dak 2 nih kih3..olololoooo sweetnyerlah 2 badik len mak and bapa nih kih3..iols nak menyebuk jugak ahahaha..akakkk naper tetibe peyut iols berkriuk-kriuk nih lepas tgk tempekkan gambo2 di atas?bertabahlah iols..hik3

      Delete
    4. Kihkihkih...sabar ye sis...beberape berjam jamnye lagi nak tunggu..hwa..he2..almaklumle menu2 tu semua tk menahan dibuatnye..jom terjah bazaar ramadhan..

      Delete
  2. Pehhh mula2 dah ditempekkan dgn roasted lamb tu....terliur mak tau... harga pun boleh tahan gak....janji sodapppp....haaaa dok asyikkkkk sedap makan jgn buat lupe solat maghrib...agak2 dapat ke membawa ke terawih????? uh dikau tak ferlulah menjawabnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha...dont worry miss gie..nanti kita makan kambing baik punyer mase buka pose nanti...

      Delete