Tuesday, February 5, 2013

Indahnya Desaku

Assalamualaikum...

Bersama ke udara semula...just nak review aktiviti time balik kg ari tu.Cuti hari Wilayah hari tu,i oll's bercuti di kg halaman.3 hari je cutinye tp cukup untuk melepaskan kerinduan pada ibu bapa.Maklumle,anaknye ni susah beno nak balik.Sekali sekala balik rase tenang dan aman dapat tgk keindahan kt kg ni.Rindu ngan suasana zaman bermain time kecik2 dulu.Mase dolu2 ramailah kengkawan lagi kat sini tp sekarang ramai yg dah berhijrah ke bando utk mencari rezeki.Termasuklah i oll's.


Masih banyak pokok2 yg mak dan ayah i oll's tanam.Selebihnye pokok2 hiasan buat sedap mate memandang.Pasu2 tu dah siap dibeli nak tanam pokok bonsai katenye.


Pokok bunga ros yg ditanam ni kelihatan segar dan bugar.Teringinnye nak petik,tp jaga2 ade yg memerhati.wahaha....tk pasal2 kena senah dgn omak cek lak.


Yang pokok bunga  warna kuning ni pun terserlah warnanye.Tp tk pasti bunga ape.Yg pasti klu i oll's yg tanam,bolehkah bunga tu segar seperti ni ataupun kuncup sentiasa.Meh,nanti kite cube.


Tgh duk lepak2 tu ternmpak ade telefon ni.Sape punye agaknye.Tak pernah jumpe lagi jenama hp ni kat pasaran lagi.Tapi tak taule klu mate i oll's ni kero sbb tk nmpak kat kedai hp ke.Rupenye mak i oll's punye...pengsan jap. Ayah i oll's belikan ni sbb dah tk guna tel.rumah lagi.So,tkdelah asyik nak kene byr kat telekom tu je.Bil pun kene bayar klu tk guna.Betterla guna hp.


Rekabentuknye agak kecil dan comel.Hargenye pun murah je dlm rm 100 lebih.Jadikla buat call in dan out je.Janji mak leh jwb call pun dah cukup.

Selalunye petang2 memang syok kat sini sbb boleh2 jalan2 tgk pemandangan yg cantik dan tenang.Bile umur semakin berusia ni kengkadang kite perlukan suasana yg menjadikan kite aman dari hiruk pikuk kota.Berusiakah?wohoho....hakikatnye terpakse terima.






4 comments:

  1. mtk izin buat iklan ye. nk buat duit seminggu rm400-rm800? modal hanya rm30. senang je. sesuai utk surirumah dan pelajar.

    ReplyDelete
  2. wah2 rumah mak cik rossa sangat greeeeeeeeennnnnnnnnnn!!

    I love it, kim salam kat orang suka nanam2 bunga bagai nih....

    Banyak betul keluar bunga ros tu, very da beautiful rossalinda i'olls melihatnya

    haaa kau...C7 bukan Cj7 tau....ko ado???

    kebabOOmmm kekanda belikan untuk dinda, touch my heart betoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhehe...sgt green....Bunga2 tu klu tanam kat rumah kite,rase bahagia sgt.Wahaha..Kekanda susah hati klu dinda tak angkat telefon.Rindu katenye...hehhe...

      Delete
    2. ala kanda tak yah nak susah hati, dinda dok belek bunga2 ni kot ada pun kumbang yang datang tetap tak leh celen kanda...auchhhhh

      Delete