Monday, February 18, 2013

Patutkah try online bisnes?

Assalamualaikum...

Selamat petang kawan2...hari ni nak ngedate gakla entry sbb dh lame tandus dgn aktiviti2 kerja.Kengkadang sampai tkde idea nak masukkan entry ape.So,i oll's selitkanlah aktiviti hari ni di mana i oll's menghadiri course sesi membuat bisnes online kat office ni.Teruja sebenarnye nak berniaga tp tak tau produk ape nak dipasarkan,Tu yg i oll's dan kawan daftar jugakla sambil nak memenuhkan kuota aktiviti pembelajaran we oll's ni.Semasa sesi course tu,we oll's didedahkan dgn cara2 nak memulakan bisnes dan tips-tips nak kembangkan bisnes.Maklumla sekarang ramai dah org join bisnes online so rasa2 nak berjinak-jinak ngan bisnes tu bolehla mulakan sekarang.Untuk permulaan maybe tk berape menguntungkan tp hasil kesabaran ape yg kita buat ni insya allah akan berhasil.Yang penting minat dan ketekunan kita menjalankn perniagaan tu.Ha..tu dia..semangat waja nak meniaga dh dtg tp kene study dulu produk ape nak jual.Gunakan kesempatan ini sebaik mungkin dan rajin-rajinle masuk social network ni.Fb,Twitter,blog dan seangkatan dgnnye untuk lebihkan promosi.





Ni semua antara online business yg hangat di pasaran.Setakat ni i oll's dah menggunakan perkhidmatan doorstep iaitu pembelian barang2 rumah contohnye barang2 dapur terus ke rumah.Ade setengah-setengah produk yg kadang2 tkde di pasaraya u oll's boleh dptkan di sini.Kalau sesiapa yg malas nk ke shopping kompleks ke atau nak ke pasar borong,bolehla mencuba service ni.Cepat jugak sampai ke destinasi tp disebabkan i oll's ni duk putrajaya agak sukar jugak diorg nak cari tmpatnye.Harga yg ditawarkan pun agak murah gakla.So,sekiranya ade peluang untuk nak meniaga ni bolehla cube2 untuk daftar kt mane2 online business yg menawarkan peluang2 perniagaan.Mane la tau barang kite jual tu mendapat sambutan ramai.At least dapatla income untuk simpanan kita.


11 comments:

  1. sekarang ni tengah hangat pure marine collagen..cuba la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu le dah banyak dengar gak psl tu.Nampak menarik gak.

      Delete
  2. Replies
    1. Thanks u oll's..jom kite same2 berbisnes..

      Delete
  3. Replies
    1. Jom cik shomel..semangat membara gitu..

      Delete
  4. http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html

    Marilah join sini.

    ReplyDelete
  5. ouch! mcjing bikin business? harus senahkan nih! cepatlah uols..mak sentiasa sapot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He2..mcjing tetibe rase semanagt nk berbisnes.tp tu le,tk tau lg impian ini akan terlaksane atau tidak.kihkih..

      Delete