Tuesday, January 8, 2013

Hangout At Ampang Park

Salam untuk readers...

Terase nak ngedate entry yg dah berhabuk ari tu punye.Minggu lps cik rossa pegi jenjalan kat Ampang Park.Lame tk jalan2 kat area sane maklumlah dah tinggal jauh ni rase malas tu melande-lande.Tapi sesambil jenjalan tu ternampak ade salon rambut kat situ.So...apelagi...dah terfikir nak cuci ngan potong rambut.Rase berat je kepala otak ni.Shopping complex Ampang Park ni kire yang paling lame jugakla,tapi masih ade yg berniaga kat situ dan pengunjung yg dtg pun kebanyakannye mat saleh sbb pelancong adalah penduduk setempat di situ.Yang orang biase2 pun dtg sekali sekala sbb kebanyakannye yg bekerja kat area situ shj yg ramai.Tapi tempat ni cukup nostalgia bagi i oll's sbb dulu pernahla jugak on job training kat hotel Nikko depan dgn complex ni.So,selalulah jugak lepak2 kat sini.


Sempat snap kat pintu masuk.Kelihatan banyak barang2 yang diperagakan di pintu masuk untuk jualan.


Nampak sgt maju dah kat area sini.Banyak bangunan telah didirikan.Kalau tk silap kat depan ni ade kondo.Selalula jugak lalu kat area situ dulu sbb nak g kerja kat hotel.


Owh..Hotel Nikko rupenye dah digantikan dengan Hotel Intercontinental.Huhuhu...Lame dah rupenye.Tapi bangunannye tetap same mcm dulu cume name je ditukar.Tp tak taula klu masih service and speciality lebih kpd western ke ape ke kan sbb klu Nikko hotel dulu more japanese cuisine.Teringat mula2 buat sushi dan nasi jepun kat sini.


Banyak dah gerai ngan restoran kat sini.Ade Nelson,tutti fruiti,old town white coffee dan yg lain2.



Terase lapor lak tetibe...Menyenah ke restoran kat situ sambil memesan nasi ayam ngan ice lemon tea.Satu set ni rm9.90 hargenye.Sgt berbaloi-baloi....


Nilah gerainye...I oll's pergi sorang je.Very the lone ranger sbb Mr.Bro balik kg time ni.So.cam biasela i oll's memulakan hobby lame i oll's dolu2 jenjalan sambil shopping.Jalan2 sorang2 ni best jugak sbb takyah nak ade komitmen lain kire suke2 den la nak buat ape kan.Tapi lain mcm sikitla sbb tk leh nak borak ngan kwn just lonely...huhuhu... Tp klu jumpe am...mak rela je borak2 ngan die...hehehe...

ok u oll's...kembali ke asal semula and have a nice lepaks....







No comments:

Post a Comment