Tuesday, January 29, 2013

Mood cuti lagikah?

Assalamualaikum...

Hari ni dah hari selasa rupanye...masih lagi nak bermood cuti.Bila lame na cuti rase nak kerja tp bile kerja nak bercuti pula.Hmm...camtula rutin tiap kali melalui hari2 mendatang ini.Bila pikir balik sampai bilela nak kerja ngan org yg kadang2 sgt bersistem ini.Klau tak koje,mane pulak nak cari fulus kan.So...gigihkan diri ini  juga untuk menjadi kental dan berani.Wahaha...banyak pulak coletehnye pepagi ni.Sesaje je nak buat u oll's rase ape yg i oll's rase.hehhee...Time cuti 3 hari tu i oll's berkuntum di Alamanda...Nak pergi tempat lain rase malas sangat.Terpaksela merajinkan diri untuk jenjalan klu tak boring pulak kat rumah.


Lunch kat RASA Foodcourt Alamanda.Nak makan ape pun tak tau time ni.Ternampak lak thai cuisine ni mcm sedap je..rase nak makan tomyam la pulak.


Tomyam thai ni pekat sgt..Tp ok gakla rasenye sbb diorg pakai rase paste thai tu memang menyengat sekali.Klu i oll's, pakai tomyam paste adabi tu je.Sodap jugakla tp tk same cam ni la.Yang penting ade bau tomyam dan tak banyak sampah sarap kat dlm tu.Baru ade kick.


Ni pula i oll's order telur bistik.Simple je nampaknye.Telur mate campur mix vege.Lepas tu masak sweet and sour.Conpom leh buat kat rumah ni.Rasenye ala2 manis gitu.

Mood cuti masih ade lagi,so minggu akan dtg ni balik kgla pulak.Dah rase semak sgt duk sini,kdg2 kite perlukan suasana yg tenang dan aman.Kengkawan pula ke mane cuti2 ni?





4 comments:

  1. tomyam nampak pekat melekat mak aiiii berkuntum di alamanda ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe...kuntum sgt u oll's.Tak tau nak pegi mane dah kt area sini.mama bosan gitu.

      Delete
  2. saya gi jenjalan kat setia city mall, shah alam. best juga, besar giler dr alamanda..bosan kt alamanda sbb dh xtau nk gi mana..gi tmpt baru ok gak..bnyk gak dpt shopping..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a kan..bosan pegi alamanda leh g jenjalan tempat lain.O...setia city mall.Leh pegi lepas ni.

      Delete