Thursday, January 17, 2013

Lembapnye coklat itu..

Salam dan selamat petang readers...

Petang yg seakan mendung membuatkan perut semakin berkeroncong.Hari ni seakan bosan sbb tak tau nak menjamah ape sbb hari2 dok p tempat yg same.Kali ni we oll's geng2 gedebas merelakan untuk keluar dari kebiasaannye ke rumah sebelah.Nampaknye kehadiran kami memang untuk dinanti.Jualan untuk 2 hari...Menyenah le jawabnye..Macam2 ade,kebetulan cafe kat situ tgh buat pembaikan so terpakse beli juga untuk dibawa balik.


Inilah hasilnye sebelum disenah.Disaluti coklat rice dan coklat yg disapu kelilingnye.Lembap dan gebus sekali.Harganye masih tetap same rm10.I oll's, mrs.green dan cik shomel dah menjejes menengoknye.


I oll's dan mrs green dah sambar yg besar punye maklumle tersangat suke akan teksturnye yg big itu dan coklatnye yg memukau.


Hasil belian dari cik shomel.Comel kiut miut belaka.Atas kek dipaip dgn coklat agar nampak seperti cup cake.Sebiji harganye rm1 sahaja.Terliur nengok..


Hasil selepas dimakan.Kali ni memang terlalu lembap coklatnye dan bersinar-sinar bak cahaya rembulan.Kalau u oll's nak buat sendiri pun boleh.Cube layari blog kat link kak centaku atau kongsiresepi ni.Mesti lagi menjejes u oll's tengok.








2 comments:

  1. bukan main lagi cik rossa kita dgn kek coklat moistnye...terbaik!!jom cari aiskrim vanila utk dimakan bersama...heaven

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuh..memang heaven..dah makan separuh semalam.Meleleh coklatnye.jom kite google buat kek ni mrs.green.

      Delete