Tuesday, January 15, 2013

Popia daging style versi deklah

Assalamualaikum rakan2 blogger...

Hari ni nak review pasal popia.Mesti u oll's suka makan popia.Antara popia yg berada di pasaran ialah popia goreng dan popia basah.Popia nestum pun ade juge yg mane kulit popia tu digunting kecil2,kemudian disalut dgn nestum.Kali ni i oll's nak memperkenalkan popia goreng daging yg dimasak serta diolah oleh housemate i oll's.Kitorg lak pekerja2 yg membantu untuk operasi tersebut.Operasi masak2 ni di waktu tgh malam time perut tengah lapo.Antara bahan yg digunakan(agak2 i oll's je) ialah daging cincang,kentang,bawang merah,bawang putih,serbuk kari dan garam serta kulit popia.Macam u oll's nak buat inti untuk karipap la lebih kurang tapi she oll's olahkan untuk popia.Hu..menjejes tekak den.


Ginilah rupenye setelah digulung.Lupe lak nak snap gmbar intinye tu tp u oll's agak2 jelah ye.Gulungla macamane u oll's nak gulung janji isinye tak terkeluar.Yg tembam2 lagi padu tu i oll's le yg buat,yg kurus comel lote tu housemate i oll's no.2 dan yg cute mute inti daging mcm nak tersembul tu mastermind utk popia ni.Wahaha...kalaula there oll's bace blog ni harap maklumle sbb ayat yg i oll's gune ni agak pupus tatabahasanye..kihkihkhih...


Setelah digoreng...ngap sajork.


Tinggal sebijik.Masih ada lagikah di dlm esbok itu utk menanti disenahkan.


Diminum bersama teh boh yang sedang2 manis gitu.


Makan sambil menonton oggy and the cockroach.Mr.oggy sentiasa di hati...
Ok kengkawan...jumpe lagi di menu masak2 akan dtg.tunggu....





11 comments:

  1. oi la sedapnye sambil terbayang2 intinya bak inti karipap....

    wah tivi baru sheolls...

    tak menahan mekjing layan oggy dan lelipasnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhaha...inti karipap vs popia..sedap u oll's.mcjing and the gang memang serasi dgn mr. oggy.tak tau le sape yg nak jadi lelipasnye.keding2 belaka.

      Delete
  2. wah3...kebabom uols, siap popia berinti daging?pengsannnn golek2 iols...idea baru, cam best jer? thanks for sharing uols..Iols baru lepas senahan with my doc! pssst, uols tanye kan bila iols nk bikin entry? nah hambik iols dh publish sekali harong yg duk dlm draft tu..kih3..lps nih tak tahu bila tahun iols hupdate, mmg tak dang uols! c uols at my hse! iols jamu ribena leci.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhee...resepi org bujang u oll's.Kwn i oll's tu bab rekacipta ni memang bole aje.I oll's membaham aje.kihkih...Wah, dah masuk benang barukah?tk sabar nak masuk...

      Delete
    2. weeeee iolls dah bace dah siap meleleh...selalunya time nih iolls dah ke bulan tetapi mataku tetiba disenahkan dgn popia la, ayam goreng la, jeli la....

      Delete
    3. kih3..cik rossa iols terpaku dgn perkataan membaham tuh! euwwww ganas dowh! scary-mery taw...uols mmg dasat, dianatara sek2 bujang yg gedebas, rajin sokmo..teruskan niat murni uols tu yer..

      Mrs.green, muahaha, wah uols ke bulan? iols pun waktu2 begini biasanye melawan perasaan mengantuk dgn sogokkan ceramah non-stop! dahtu wak keluar spek iols sebb tak nampak kat skrin projector, tup2 spek iols jadi bahan dipakai mereka sesuka hati, Pak Min siap buat rete hoke! sampai iols ckp hello, spek saya tu, dia tergelak2 manje, bestlah pakai spek ni, clear sgt, pinjamlaaaaa, tak payah! mauhahaha...tapi kalu heols yg tomei tu pakai, iols ala2 tak smp ati nk mintak kah3..lps nih iols kene soroklah yer, belum masuk bab melosyen, ape ek depa camtu?iols kene kejutan budaya disitu...kih3

      Delete
    4. hihihi nampaknya diorang ala2 mencari kasih sayang or kks senang cakap...tak pela uolls kan penyayang...iolss n weolls dah merasa so bagi channnn kat diorang merasa pulak

      Delete
    5. aperrrrr?pengsannnnn..letih taw nak pengsan jer camni..owh tidak,iols harus mencari solusi utk loloskan diri karbo iols dari senahan berkala..habis, sape nak kasi kasih syg kat iols pulak?muahaha

      Delete
    6. Che awe donde abe u oll's le...siape lagi...wahahaha...kasih sayang berkala gitu..(ngantuk2 ni sesempat lagi ngan borak2 mcjing di alam maya)

      Delete
    7. sis art dah jumpa geng baru...semua kelihatan ngam...takde laiolls nak risau dah walau di mana uolls nanti

      Delete
    8. Ha a la kan mrs.green..nasib kite ni belum diketahui lagi.Siapalah yg akan menjadi geng dgn we oll's nanti.Mak rela je...

      Delete