Thursday, December 27, 2012

Cuti-cuti di Genting #1

Assalamualaikum...

Pe kabo sedara sedari sekalian dan masih bercutikah?Ni nak citer pasal cuti-cuti Malaysia minggu lalu...akhirnye i oll's dpt menjejakkan kaki sekali lagi di puncak Genting setelah sekian lame tk pergi.Bulan 12 ni dipenuhi aktiviti cuti2 dan shopping jela kan.Maklumla sale di mana-mana.Klu nak perabih duit time ni la.hehehe..I oll's pegi berdua ngan cousin.Kitorang bertolak dgn menaiki bas dari kl sentral.Dalam 1 jam lebih perjalanan kitorg sampai ke genting Skyway untuk menaiki Gondola ke puncak Genting.


Nilah bas yg we oll's naik tu.Dah macam rombongan cik kiah ke genting gamaknye.


Sampai ke genting skyway menaiki gondola.


Sesampainye kat sane,terus check in kat hotel first world.Dlm kul 2 lebih baru boleh check in sbb ramai sgt org time ni.Kebanyakan yg datang di kalangan chinese belaka sbb diorg nak sambut krismas kat sini.


Jenjalan jap di depan hotel yg dikelilingi lampu2 yg cantik sgt.Time ni cuaca sgt sejuk diselaputi oleh kabus.So klu tk pakai baju winter tu memang bekulah jwbnye.


Pintu masuk ke hotel First World.Senang jugak nak dapat teksi kat sini sbb tmpatnye luas sekali.


Tgh lapo2 ni klu dpt melahap memang bahagia sekali.Nilah tempat we oll's lunch.Kat sini je yg nampaknye ade nasi campur.Tak taula pulak klu ade tmpat lain sbb kebanyakannye fast food sajo yg hado.


Menu lunch i oll's.Nasi campur ikan dory dan sayur plus 2 ketul udang goreng.


Tu dia harge tak hengat punye...pengsan jap.Patutnye beli kat bwh siap2 td kan tp tk sempat terus mkan jela kat situ.Sib baik duk sehari je klau berhari-hari mahu terjelepuk den dibuatnye.Ikan dory cenonet tu je dah 7 hinggit.


Start jenjalan sekitar First World Plaza.Yang ni indoor themepark khas untuk budak2 punye.Tapi yg bukan budak ni pun riang gumbira jugak naik mende ni tp we oll's dah season sgt nak naik semua mende permainan ni.So we oll's just jalan2 je la.


Pusat casino de genting yg terletak dkt dgn first world plaza.Yg ni kita tak leh masuk kecuali nak berjudi.Tu  pasalla ramai yg dtg sini keluar dpt duit banyak.Menang bertaruh gamaknye.Yang bukan islam shj dibenarkan tau.


Kat tengah pentas tu ade persembahan dari supermodel yg terkenal tp tk ingat name ape.Diorg buat promosi  untuk line telefon yg baru.Meriah sungguh sbb ade tarian k-pop sekali.


Kitorng ternmpak ade pusat SPA kat sini.Pedas Springs Spa namenye.Apelagi nak pergi berurutla jawabnye sbb kaki dah sakit berjalan ni kan.Mula2 nak urut kaki je tp lepas tu nak try urut badanlah pulak sbb saje nk rase urutannye.Memang bestlah dan segar sekali.



Selesai berurut kitorg melepok sekejap dan terus beransur semula ke hotel untuk tido.Esoknye ade lagi aktiviti nak buat so kite jumpe esok ye.













6 comments:

  1. wah cik rossa, bestnyer ke tempat sejuk! makin berkuntumlah uols berkeping2! sampai ke sini terasa hembusan bayu dingin dari genting tuh! mekasih atas tanda ingatan uols tuh! suka sgt! tak sangka walaupun uols ditanah tinggi, masih ingtakan kami geng mcjing kih3...lepas nih kemana pulak agaknaya destinasi cuti cik rossa!ouchhhh

    ReplyDelete
  2. Hehehe...memang berkuntum kesejukan gitu u oll's.Bermandikan air batu mcm berada di iceland.Ouch..sesama u oll's..walau i oll's di gunung everest sekalipun i oll's tetap ingat geng mcjing di mana-mana.kihkihkhih..Lps ni belum ade perancangan lg tp akan menyenah di dasar pula.

    ReplyDelete
  3. peh rossa bersejuk2 di sinun tak ajak hambo...wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahaha...next time leh je kite pegi..ajak geng2 mcjing mesti riuh suasana...

      Delete
    2. iols pon nak join jgak geng mcjing :)

      Delete
    3. Jom cik shomel...same2 menyenah sambil release tension.

      Delete