Tuesday, December 11, 2012

Make Up My Car

Selamat pagi...

Hari ni sesaje nak ngedate entry minggu lepas mase pergi ronda2 kat Shah Alam.Kebetulan nak pergi sekali bengkel kereta nak tukar tayar kereta i oll's yg dah tenat tu.Tayar menggelembung kat tepi maklumlah tayar tu pun dah lame tk bertukar.So terpakse tukar tayar baru yg tebal and sekali buat alligment ngan balancing.After this i oll's pulak akan ambik alih kete tu sbb che abe nak ambik kete lain.


Nilah rope tayar yg nampak gelembung kat tepinye.Klu bawak gak ditakuti boleh meletup.


Buat baik pulih semula.Mahu makan dlm beribu jugak kete ala2 mr.bean a.k.a mini cooper ni.Pengsan mak jenab golek2 pilu.


Terpakse beli speaker baru sbb speaker yg lame tu dah bunyi meraung-meraung minta ditukar.Ingat nak beli yg bunyi dentum dentam stail kete sport punye.Tengok2 harge memang mari punye.Alih2 ambik je le yg sedap didengar lagi asyik gitu.


Yang ni klu setup semua memang mkn riban2 jugak.Pemiliknye kwn i oll's yg ade bengkel kat sane jugak.Pernah masuk autoshow sebelum2 ni.Pengsan tgk accessori kt dlm tu.Siap ade tv bagai leh bwk pegi jenjalan sambil bentang khemah kat tepi jalan nonton tv.


Antara accessori yg i oll's beli buat syok sendiri.


Penat tunggu mase nak setup kete tu we oll's pun pergi menyenah utk mengembalikan tenaga yg hilang.Ape lagi..jom makan.


Ha..tu die...chicken chop hasil menyenah.


Nasi ayam di kala letih.


Ice lemon tea dan fresh orange.Sejuk dan nikmat sekali di kala panas.



Akhirnye kete i oll's sudah siap pukul 6 petang.Seharian kat bengkel kete dah mcm pekerja bengkel gamaknye.Lps ni dah boleh drift sambil lompat2 kt jln raye.Apakah?Jgn tiru aksi ini di rumah.hehehe...okla u oll's..jumpe lagi di entry berikutnye.














8 comments:

  1. ewah2 tak menahan kete cik rossa di make up kan...sape yang buat keje kat bengkel nih?customer yg lebih penat nih...terus je ngap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. He2...customernye penat duk menunggu.Klu bole part time,i oll's boleh je buat tp bab2 menjahanamkan je bole.kihkihkhi..Makan tk hengat gamaknye.

      Delete
  2. kih3...uols, itu hari pun iols make upkan kete tapi kat brothers aja, nak fengsan nunggunyer ok! nyesal mak hikut! wah dasat2 kalo dpat sound system amcam kete hijau tuh, confirm tak nak naik rumah muahaha...wah pensenahan kebabom sangat! geram sangat lama menunggu tu yang yang bagi ubat sedap kat tekak tu ka?kih3...pengsan golek2 nengok chicken chop tuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkhh...Tu le,ni pun dah hazab jenuh nunggu.Rase nak balik je time tu.Ui,bergema turbo klu dpt kete hijau tu.Leh gegor satu jalan raye leh dengor.Mesti geng2 kapcai jeles nengok.Sekali tgk yg keluar geng mek jing.pengsan...Pensenahan chic.chop gitu..he2..

      Delete
  3. sibaek xpasang enjin turbo n bersayap, klu tak sis rossa blh msuk F1 gitu....hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouch..cik rossa klu masuk f1 rasenye pusing2 situ je gamaknye.Tak patah2 balik..he2...Enjin ke mane,orgnye pun landing mane.Golek-golek kat situ je.he2...

      Delete
    2. apa lagi rossa...lepas ni turbo deh...kasi "kecing" bunyinye...leh kalahkan bunyi kete ala2 nak drift kat opis kita bila time2 nak balik hari2

      Delete
    3. He2...meletop klu bwk g drift ni.Mek jing drifter...pengsan..

      Delete