Friday, December 28, 2012

Cuti-Cuti di Genting #2

Selamat pagi Jumaat to all my lovers...

Today is Friday...so, nak sambung citer percutian ke Genting part 2 pulak.Hari sabtu ialah last day kat Genting.Pepagi bangun je tgk kabus dah beransur pulih.Tp tahap kesejukan memang masih suam-suam beku lagi.Kitorang meneruskan semula aktiviti jenjalan sambil shopping.



Suasana pagi boleh dilihat di luar tingkap hotel.Kabus mulai surut dan boleh nmpak keindahan bukit2 dan gunung di situ.Yang bwh sekali tu kelihatan bangunan yg tk siap mcm bangunan tinggal.Sebelah tepi tu ade bangunan tinggal jugak iaitu amber court yg diorg kate berhantu tu.Pengsan...sib baik tak kelihatan kat tepi hotel ni.Klu tk mesti i oll's terbayang-bayang.


Breakfast kat Cafe hotel.Walaupun diorg tk bagi free breakfast,we oll's menjengah jugak ke sane sbb nak rase menu kat situ camane.Tmpat die memang luas tp most of them is a chinese.But tukang masaknye Malay is ok for me.Janji HALAL.


I oll's bersama menu sarapan pagi.


This is my menu nasi,ayam kari,sosej dan popia.


And another penambah rase cornflakes dan roti telur.


Lps makan,memulakan perjalanan ke destinasi seterusnye iaitu ke outdoor themepark.Kabus mula menerjah di luar.



Gerun je flying coaster ni.Tak naik pun just tgk kat luar je.Klu naik conpom pening sbb terbang pusing2 gitu.Klu rase nk terbang tu leh le naik.


Ni lah sweet potato yg sis.art ckp tu.Tak sempat nak beli klu tk lame dah menyenah kt sini.


Daripada tak tau nk g mane,we oll's rase nk masuk haunted house ngan ripleys believe it or not tu.Wahaha...ade mamat hantu tu kirim salam..Pengsan nengok.Masuk2 je haunted house tu kene pegang senapang rupenye main tembak2 hantu.Tp ade jugak hantu menyergah.Ade mak kesah,mula2 gerun gak tp tembak muke die baru die takut.wahahaa...Rupenye banyak kali tembak dapatla point.Tp tk dpt hadiah pun.


Masuk pulak Ripleys Believe it or not.Nmpak dah dinasour yg besar ni.



Sejarah org paling tinggi di dunia.


Kasut robert waldow.Paling besar u oll's.


Kete Mr.bean pun ade .Disaluti syiling warna gold.


Keajaiban dunia..


Rangka tentang ikan jos.


T u dia...bapak besonye...


Eh,ade org ambik gambar i oll's le.glamor gitu...


Sgt ajaib..mesin basuh ni boleh memuatkan 2 org manusia.Boleh patah riuk tulang.


Dah keluar,kitorg jalan2 lagi utk beli dan belah.Kat sini semua brg memang 2 kali gnda mahal berbanding kat bwh.Tp kene pandai pilih brg ape yg nak dibeli.Lagipun tk selalu nak naik genting ni.


Penat dah berjalan,mase utk pulang.Sampai jumpa lagi di mase percutian akan datang..Kitorg meninggalkan Genting kota keriangan pd pukul 4 ptg.




Merry Christmas....





















8 comments:

  1. wawaviii....bestnye,yg xbleh blaa ade patung tgkp gmbr tu...mmg menjadi laaa, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih...mcm real pulak kan.Padahal patung je.

      Delete
  2. hamboi-hamboi gembira sakan di situ ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahha...biase2 je u oll's...klu reramai lagi best.Leh jadi geng2 mak jemah.

      Delete
  3. waow weeee, part 2! kelas ko rossa! kih3..iols seolah2 berada di sana sekali..mekasihlah sudi tinggalkan jejak kat sweet japanese potatoes tu kih3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehe...tu le i oll's teringat pulok kat u oll's yg psl sweet potatoes tu.Yg gmbar org tgh beli tu pun sweet sgt kan.hehehe...sweet kah?pengsan..mcm pelakon cine tu yek.

      Delete
    2. ahahha..maksud uols fei mau kah?muahahhaa! glemer dlm kelam heols taw! yang penting anak Dato' Muhamad makinnnn ayu! mohtip tudung polka dot! berkuntum abg uols kalo nengok nih! kuar love2 terus kat mate!

      Delete
    3. Hehehe...fei mow gitu..ayukah?wahaha...mekaceh u oll's..

      Delete